//Door DiSC energie thuis en op het werk

Door DiSC energie thuis en op het werk

Anders

Voordat ik kwam werken bij Team-Focus, heb ik jaren als jurist gewerkt. Binnen het werk dat ik deed was het heel belangrijk dat alles klopte: juridisch, taal technisch, spelling, op tijd klaar. Ik wilde ten slotte niet die ene collega zijn die nog een oud dossier achter in zijn kast vond of waarvan gezegd zou worden dat de beheersing van het juridische en van de Nederlandse taal onder de maat was. Al die jaren dat ik daar werkte heb ik mij dus bovenmatig veel beziggehouden met details, tijdlijnen, de kleine letters. Alles gestructureerd, bureau schoon en leeg en in de kasten mooie stapels om maar niks te vergeten.

Thuis werd er verwonderd gereageerd als ze zagen hoe netjes mijn bureau er uitzag op het werk, hoe keurig de kasten waren ingedeeld en hoe precies ik daar te werk ging. Niet zo heel herkenbaar in vergelijking met de situatie thuis: een ontspannen chaos met kunstwerkjes van de kinderen op de muren en kast, klerenkasten zonder hele duidelijke stapels, waar het gras wordt gemaaid als we daar tijd voor hebben en waar het vooral gezellig is.

Gaandeweg begon het verschil tussen, dat wat van mij werd gevraagd op mijn werk en dat wat ik thuis liet zien, mij op te breken. Het correcte, gedetailleerde en zakelijke versus het losse, gezellige en menselijke.

DiSC® Certificatie Training

DiSC

Toen ik een aantal jaren geleden de eerste keer een DiSC profiel invulde en daar de uitleg bij kreeg, vielen een hoop puzzelstukjes op hun plek. Door steeds te handelen op een manier die qua voorkeursgedrag ver van mij afstaat, werd er veel van mijn energie gevraagd om me staande te houden in die omgeving. Uiteindelijk kan dat leiden tot stress, uitval bij je werk of een burn-out.

Zo ver heb ik het niet laten komen, ik ben werk gaan zoeken waar ik kan zijn wie ik ben en waar ik mede daardoor energie krijg van mijn werk in plaats dat het me energie kost. Onder andere door de inzichten uit het DiSC profiel, heb ik de juiste keuze kunnen maken en ben ik dicht bij mezelf gebleven. Nu ga ik iedere dag met plezier aan de slag en dat is iets dat ik iedereen gun.

 

Inka Dautzenberg

2018-05-31T11:42:37+00:00 mei 31st, 2018|DiSC algemeen|