//Je moet het zelf doen!

Je moet het zelf doen!

 

……..is dit dan dat stuk waar we het in onze trainingen over hebben…..dealen met wat er op je pad komt, de invloed ligt bij je eigen gedrag en je eigen keuzes in die situatie…..

Natuurlijk dealen we er als bedrijf al mee sinds de eerste lockdown, natuurlijk houden we ons aan de in Nederland gemaakte afspraken, probeer ik persoonlijk de kring mensen die ik buiten het werk zie zo veel mogelijk te beperken om maar te zorgen dat we in ieder geval kunnen blijven werken……

De vraag is voor wie doe je dit, voor wie houd je je aan de regels, waar ligt ons gezamenlijke belang? Is dat voor de kwetsbaren onder ons? Is dat voor de jeugd zodat ze naar school kunnen blijven gaan? Is dat voor de economie? Voor je eigen bedrijf of baan?

Ik heb sterk het gevoel dat op dit moment de meeste mensen vooral naar hun eigen situatie kijken en kijken wat daar wenselijk is. En dat is heel goed te begrijpen, dat is het stuk dat ons echt raakt en waar we de pijn echt voelen. Logisch dus!

Maar er is meer. Voel jij je ook verantwoordelijk voor de gezondheid of de baan of het bedrijf van een ander? Kun je je inleven in die ander? Kun je verder kijken dan alleen de dag van vandaag? Kun je zien dat we hier alleen beter uitkomen als we niet voor eigen gewin gaan maar voor het gezamenlijke gewin?

En zo ja, als je dat ziet….durf jij dan een dappere beslissingen te nemen? Moedig leiderschap te tonen? Durf jij echt te kijken naar je eigen rol en bijdrage? Hoe flexibel ben jij daar zelf in?

Geloof me, het valt niet mee, het is superlastig en zwaar, zeker als je je eigen pijn heel goed voelt. Voor mij persoonlijk is het lastig dat in mijn achterhoofd ook de gedachtes komen dat er dingen anders hadden kunnen worden aangepakt.  Dat ik me ook afvraag waar het gewin voor sommige mensen zit die nu hele belangrijke beslissingen over ons nemen. Waarom de koning in deze tijd van crisis een loonsverhoging krijgt en accepteert. De zorgen over mijn eigen baan, waarom onze kinderen dit moeten meemaken en de zorgen over mijn moeder………

………..en toch kies ik voor de gezamenlijkheid, voor ons doel en niet mijn doel, voor een betere samenleving samen, voor de gezondheid van anderen, voor het openhouden van de scholen, voor het openhouden van de zorg………

Wil jij die verantwoordelijkheid ook pakken?

2020-09-29T11:10:34+00:00 september 29th, 2020|Uncategorized|